Maak duidelijk wat je wilt

Als je de testgebruikers om kritiek vraagt, zijn de meesten geneigd om aardige dingen te zeggen. De meeste mensen zijn aardig en willen niets negatiefs over je werk zeggen. Als je een persoonlijke relatie met de testers hebt en ze weten dat je hard aan dit project hebt gewerkt, geven ze misschien sneller hun goedkeuring. Dan zijn hun antwoorden niet erg waardevol. Maar je wilt juist dat ze fouten in het prototype vinden, zodat je ze voor de deadline kunt oplossen. Maak het duidelijk: “Ik ben op zoek naar de sterke en zwakke punten van dit ontwerp.”

Ontdek problemen vóór het online-zetten van de site

Het gaat bij het uitvoeren van een usability test om te ontdekken welke problemen de eindgebruikers zullen ondervinden. Je wilt dat de testgebruikers klagen wanneer ze verdwalen of gefrustreerd raken, zelfs dat ze fouten maken. Het is interessant om te zien welke stappen ze nemen om het probleem op te lossen. Hiermee kun je precies bepalen welke delen van het project nog een aanpassing nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>