Kies voor foto’s het juiste formaat

Er worden veel foto’s op websites geplaatst. Ze worden alleen niet altijd op het juiste formaat aangemaakt. Je ziet vaak foto’s, die zo van een digitale camera worden gecopiĆ«erd op een formaat van bijvoorbeeld 3360×1600 pixels en vervolgens staat in de html width="168" height="80". De foto ziet er goed uit op de site, iedereen is tevreden. Het kost echter veel meer tijd om de foto over te sturen en daarna moet de browser nog wat werk verzetten om de foto te verkleinen. Dit maakt de website trager. Denk ook aan gebruikers met een smartphone, die een veel tragere verbinding hebben dan thuis en soms ook nog per MB moeten betalen.

Kies de juiste kwaliteit

Ook de kwaliteit van de foto bepaalt mede hoeveel tijd het kost om hem te laden. In programma’s als Photoshop en GIMP kun je de kwaliteit en compressie kiezen. Kijk maar eens bij “Save for Web and Device”. Hier kun je bepalen, hoever je de foto kunt comprimeren, zonder zichtbaar verlies van kwaliteit. Zulke aanpassingen hebben soms een grote verbetering in het functioneren van de site. Het foto formaat neemt af, de snelheid toe. Alle beetjes helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>