Scrollende websites

Soms zie je een websites met met maar één pagina. Die pagina is veel groter dan op een normaal scherm past en bevat de hele website. Als je een menukeuze maakt, scrolt de site zichtbaar in de breedte of hoogte, wat de nieuwe pagina zichtbaar maakt. Technisch is dit meestal best goed uitgevoerd, maar het heeft ook nadelen. Doordat de gehele site, met alle pagina’s en afbeeldingen in één keer laadt, moet de gebruiker wat langer wachten. Soms gaat het scollen langzaam, waardoor het toch een beetje vervelend kan worden. Het nieuwtje is er gauw af.

Zoekmachines zien ook een website met maar één pagina

Voor zoekmachines bestaat de site ook uit één enkele pagina. De bezoeker wordt dan een zoeker, hij moet zelf vinden op welke pagina het gewenst artikel staat. Bij een kleine site is dat misschien niet een erg groot probleem, maar als de site wat groter is, kan dit wel lastig worden. Als iemand de site bij een zoekmachine vindt, stuurt deze hem door naar de homepagina, er is geen andere. Het kan voor statistieken ook wat lastiger zijn om te bepalen op welke pagina de gebruiker is geweest en hoe lang. Niet alle analytische-programma’s kunnen hiermee goed omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>