Werkwijze

Plaatje van een meeting.

De werkwijze bij het ontwerpen van een website volgt een aantal vaste stappen. Eerst bespreken wij in een vrijblijvend en gratis gesprek uitvoerig wat jouw ideeën en wensen zijn. Samen overleggen wij dan welke doelstellingen je hebt voor de website. Er zijn allerlei mogelijkheden. Gaat het bijvoorbeeld om het verkopen van producten, een verenigings- of een informatieve website? Ik stel je een groot aantal vragen, zodat ik een duidelijk beeld krijg van jouw wensen.

Concept

Het realiseren van een succesvol project begint bij het concept. Zonder een goed plan geen resultaat. Borkent Services denkt als full servicepartner op alle niveaus met je mee, van concept en design tot implementatie. Ik bedenk, bouw en beheer online oplossingen die bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. De website is het digitale visitekaartje van je organisatie. Een goede website moet aan vele eisen voldoen. Hij moet overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en herkenbaar in de lijn van uw huisstijl zijn. Daarom besteed ik veel zorg aan de vormgeving van je website.

Doelstellingen

Bij het ontwerpen van een website is het behalen van de bedrijfdoelstellingen belangrijk, maar minstens zo belangrijk zijn de doelstellingen van de gebruiker. Ik denk goed na, niet alleen over hoe ik een bezoeker naar je website kan krijgen, maar om die ook op de website te houden. Hierbij spelen een aantal zaken een belangrijke rol, maar het hoofddoel is dat de bezoeker vindt waarvoor hij op die website is gekomen. Verder is het belangrijk dat de vormgeving de bezoeker naar die informatie leidt die hij relevant vindt.

Waar wordt naar gezocht

Het is belangrijk om te weten waar de klant naar zoekt, zodat ik de indeling van de site en de structuur van de menu’s hiervoor kan optimaliseren. De ontvanger van jouw boodschap staat altijd centraal, want hij bepaalt of jouw onderneming succesvol is op het internet. Het juiste gevoel zal door deze aanpak snel bij je bovenkomen. Mocht je echter andere ideeën hebben, dan laat ik me graag mede daardoor inspireren. Pas als je helemaal tevreden bent over het ontwerp ga ik over tot het bouwen van de website.

Sfeer

De sfeer, die de website uitstraalt is even belangrijk als de inhoud. Een website voor jongeren ziet er anders uit dan bijvoorbeeld een behoudende of een zakelijke. Ik kan je advies geven over een geheel nieuwe stijl of de bestaande huisstijl op de website implementeren. Hierbij houd ik rekening met het soort bezoekers die je op de site verwacht, het marketingplan en natuurlijk ook het marketingbudget.

Offerte

paperstackDe volgende stap is dat er een offerte wordt opgesteld. Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte, maak ik een eerste opzet van de website. Na jouw goedkeuring zend ik je een factuur voor 50% van het totaalbedrag. De website komt op een tijdelijke plaats op het internet te staan, waar je de voortgang kunt volgen.

 Projectplanning

Plaatje van een projectplanning. Voordat ik met ontwerpen en bouwen van de website ga beginnen, stuur ik je een voorbeeld van een projectplanning. Dit geeft een duidelijk overzicht van het gehele ontwikkelingstraject. Het laat zien wat ik van jou verwacht en wat jij van mij kunt verwachten. Deze vitale informatie helpt me ervoor te zorgen dat ik jouw nieuwe website correct kan ontwerpen en bouwen. Om het project op tijd af te kunnen leveren, moeten alle onderdelen zoals teksten, foto’s, producten, contactgegevens bij de aanvang van de volgende stappen bij mij aanwezig zijn.

Ontwikkeling

Het ontwikkelingproces werkt op een soortgelijke manier alsof je een artikel schrijft.

  • Eerst het ontwerpen van een ‘working draft’ en ter goedkeuring aanbieden.
  • Ik ga na de goedkeuring, jouw aangeleverde tekst, inhoud, afbeeldingen, foto’s en andere documenten aan het ontwerp toevoegen.
  • Je blijft in de gelegenheid om het ontwerp van de site on-line te monitoren en eventuele veranderingen aan mij door te geven.
  • Nadat je alle punten van de nieuwe website hebt gecontroleerd en je er volledig tevreden over bent, vraag ik je om mij dit per eMail te melden.

Implementatie

Ik zend je een factuur voor het resterende bedrag als de site volledig klaar is voor implementatie. Na ontvangst van dit bedrag plaats ik de website op de definitieve locatie en meld ik de site bij de verschillende zoekmachines aan.

Technisch

Op technisch gebied zal er aan de website niets mankeren. Ik ontwikkel de website volgens de webstandaarden. Dit is een verzameling richtlijnen voor het publiceren van webdocumenten, opgesteld door het W3C, het World-Wide Web Consortium. Door het toepassen van de webstandaarden is de site gereed voor toekomstige ontwikkelingen en zorgt ervoor dat deze websites gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn. Ik maak gebruik van HTML5, CSS3, Javascript, jQuery, PHP en MySQL. Hierdoor wordt de website zo gebouwd dat iedereen hem kan bezoeken, ongeacht computermerk, operating systeem, soort browser of resolutie. Verder wil je natuurlijk ook dat gebruikers de website kunnen vinden. Daarom is het belangrijk om tijdens het ontwerp al rekening te houden met zaken waar zoekmachines op letten. Het volgen van de W3C webstandaarden helpt hier ook bij.

Op elke door mij ontworpen website vermeld ik een copyright en een verwijzing naar de website van Borkent Services. Ook neem ik de site op in mijn portfolio.

Support

Na de succesvolle lancering van de site krijg je drie maanden ondersteuning met aanpassingen van teksten.

Onderhoud

Nieuwe, up-to-date teksten en afbeeldingen zijn belangrijk voor een hogere vermelding in zoekmachinelijsten. Dit trekt meer nieuwe klanten naar de website. Borkent Services kan ervoor zorgen dat de website online aan te passen is via een web-based content management systeem.