Onderhoudscontract

Veiligheidsupdates

Bij dynamische pakketten is het erg belangrijk om veiligheids-updates te installeren, zodra die beschikbaar zijn. Deze updates lossen bekende veiligheidslekken in het systeem op. Je loopt een vergroot risico als je dit niet doet, aangezien hackers weten welke veiligheidslekken er bekend zijn en ze van deze mogelijkheden misbruik kunnen maken. Het gaat hierbij niet alleen om het CMS-systeem, maar ook om alle modules, plugins en dergelijke. Als je wilt, kun je deze updates zelf toepassen, maar dit vereist wel wat meer dan algemene kennis van het CMS-systeem en er moet in ieder geval eerst een backup worden gemaakt vóór het aanbrengen van de update.

Onderhoudscontract technisch beheer

Je kunt bij mij ook een contract afsluiten voor het technisch beheer van de cms-site. Hiermee zorg ik voor regelmatige (wekelijkse) backups van de inhoud van de website en het tijdig installeren van veiligheids-updates. Een update naar een compleet nieuwe versie van het CMS-systeem, bijvoorbeeld van versie 4.1 naar 5.0, maakt geen deel uit van dit contract.

Onderhoudscontract inhoud website

Een onderhoudscontract geeft je de mogelijkheid het onderhoud aan mij uit te besteden als je dit liever niet zelf wilt doen. Ik beheer de website graag voor je. Het gaat hierbij om aanpassingen van de inhoud van de website, waarbij een maximum van één uur per maand geldt. Het technisch beheer is in dit contract opgenomen. Voor meer één uur per maand maak ik graag een aanbieding.

Contractduur

De onderhoudscontracten lopen tot het einde van het jaar, worden vooraf gefactureerd en automatisch met een jaar verlengd tenzij je ze vóór 1 december opzegt.

Strippenkaart

Je kunt ook een strippenkaart kopen voor 5 of 10 uur aanpassingen. De werkzaamheden bereken ik dan per kwartier. Als het werk gedaan is, laat ik je per email weten hoeveel strippen ik gebruikt heb en hoeveel er nog over zijn. De strippenkaarten zijn 2 jaar geldig.